Ugrás a tartalomra

Új piacok után kutatnak az almatermelők

2022.04.01
12:49
Forrás
Szerbiai RTV
Egy 90 millió dolláros piacot kell pótolni.

Bajban vannak a szerbiai almatermelők az Ukrajnában dúló háború miatt, új piacokat keresnek terményeik értékesítésére. A Serbia Does Apples nevű, almatermesztőket tömörítő szervezet elnöke a sajtónak elmondta, mivel problémás az orosz piacra történő szállítás, ezért több uniós ország is szóba jöhetne új megoldásként, valamint Nagy-Britannia, India, Egyiptom, illetve a közel- és távol-keleti államok.

Szerbia tavaly mintegy 180 ezer tonna almát szállított ki az orosz piacra, a külföldről származó bevétel mintegy 90 millió dollár volt.

Szerbiában egyébként évente 500 és 550 ezer tonna közötti az almatermés, a mostani tartalékok ennek 40 százalékát teszik ki, azaz 200-250 ezer tonna van jelenleg.

Oroszországba leginkább az idared és az arany delisesz fajtákat szállítják.

alma
almatermelők
Oroszország
kivitel

Most

14:39, Frissítve: 15:40

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.