Ugrás a tartalomra

Húsvéti gyöngyfűzés Martonoson

2022.04.02
16:16
2022.04.02
19:43
Forrás
Pannon RTV
Húsvéthoz és tavaszhoz köthető szimbólumokat készítettek el a martonosi gyerekek gyöngyökből. A helyi művelődési társulat minden ünnepkörhöz igyekszik valamilyen tematikus programot szervezni.

Kis létszámmal, de annál nagyobb lelkesedéssel fűzték a gyöngyöt a martonosi gyerekek. Vágó Vivien egy gyöngyből készült virág elkészítésén dolgozott: „Eddig nagyon tetszik. Nem a legkönnyebb, de tetszik. Szeretek újakat próbálni.”

A helyi művelődési társulat nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minden jeles ünnep köré épüljön valamilyen foglalkozás a fiataloknak.

Bende Teodóra, hitoktató, Martonos: „Mivel a jelen időszak a katolikus egyház legnagyobb ünnepe, a húsvét köré rendeződik, ezért fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek a hagyományainkkal megismerkedjenek és tovább is ápolják ezeket. Ma gyöngyfűzéssel foglalkoznak, amikor is a húsvéttal és a tavasszal kapcsolatos szimbólumokat készíthetik el.”

A következő héten mézeskalácsot készíthetnek majd a gyerekek, ahol szintén a húsvét lesz a téma.

Martonos
húsvéthétfő
nagyböjt

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.