Ugrás a tartalomra

Felmelegedés a hét közepétől

2022.04.04
18:25
2022.04.04
19:30
Forrás
Pannon RTV
Ma még hideg reggelre ébredtünk, azonban az elkövetkező napokban már érkezik a jó idő térségünkbe. A szakemberek szerint a hét második felében akár 20 fok fölé is kúszhat a hőmérő higanyszála.

Egyelőre még elkel a meleg kabát, azonban a napokban már lassú, fokozatos felmelegedés várható. A hét első felében 15 Celsius fok feletti hőmérsékleteket mérhetünk, a hét második felére pedig 20 fok körüli enyhe, tavaszias időre lehet majd kilátás.

Kedden reggel még hideg lesz, helyenként gyenge talajmenti faggyal. A nap folyamán túlnyomóan napsütésre és felmelegedésre számíthatunk, csak az ország déli vidékein lesz borús idő, helyenként esőzéssel. Gyenge és mérsékelt déli és délnyugati szél fúj. A reggeli hőmérséklet -1 és 4, a legmagasabb 15 és 19 fok között várható.

Kovács Géza klímakutató: „Szerdán és csütörtökön a hőmérséklet megközelíti a 20 fokot is, nappal is nagyon kellemes lesz, viszont az éjszakák is már enyhébbek lesznek, tehát négy öt fokos plusz hőmérsékletek várhatók, a fagyveszély megszűnik. Viszont a hét vége felé haladva egyre izgalmasabb lesz az idő, ismét egy markáns ciklon alakul majd ki, illetve helyeződik át a brit szigetek felől.”

Csütörtökön a reggeli órákban még napos, meleg idő lesz, de a nap folyamán beborul az ég és gyenge esőre kell számítani. A hőmérséklet is csökken az előző naphoz képest, 2 és 9 fok, valamint 15 és 18 fok között alakul.

Komolyabb lehűlés péntek este érkezhet térségünkbe. Szombaton csapadékosra fordul majd az időjárás, napközben 10 fok körüli értékeket mérhetünk - tette hozzá a klímakutató.

időjárás
felmelegedés

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.