Ugrás a tartalomra

Próbaérettségit írtak a középiskolások

2022.04.05
17:06
2022.04.05
17:22
Forrás
Pannon RTV
Próbaérettségit írtak anyanyelvből a szerbiai negyedikes gimnazisták és a szakközépiskolások. Szerdán matematikából, majd pedig szaktantárgyi elméletből és általános tantárgyakból tesztelhetik tudásukat a végzős diákok.

Az anyanyelvi tesztekkel kezdődtek meg szerdán az állami próbaérettségik a végzős gimnazisták és szakközépiskolások számára. Az adai Műszaki Iskolában összesen 62 végzős diák vesz részt a próbateszteken.

Kovács Rebeka, végzős diák, Műszaki Iskola, Ada: „Magyar nyelvből írtuk az érettségit, gördülékenyen ment az egész, szerintem többnyire jól teljesítettünk. Voltak nehezebb példák, könnyebbek is, feltaláltuk magunkat. A tanárok jó instrukciókat adtak, mindenről tájékoztatva voltunk.”

Budai Zoltán, végzős diák, Műszaki Iskola, Ada: „Elégedett vagyok magammal, kellett azért gondolkodni, mert az elmúlt évek témái voltak a kérdések, de amennyire tudtam, annyira odatettem magam. Remélem, hogy jól sikerült.”

Az adai Műszaki Iskolában 55 diák magyar, 7 tanuló szerb nyelvből mérettette meg magát. A tesztek írása déltől 15 óráig tartott.

Gilice Hilda, igazgató, Műszaki Iskola, Ada: „A teszteket követően meglátjuk, mik lesznek az eredmények az értékelés során, illetve hogy a tanulók elérik-e azokat a kompetenciákat, azt a szintet, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy továbbtanuljanak. Tehát tapasztalatunk még nincs, de bízunk abban, hogy a legjobb eredményeket el tudjuk érni.”

A diákoknak 180 perc áll rendelkezésre egy teszt megírására, de az igazgatónő elmondása szerint a diákok többsége nem használta ki ezt és rövidebb idő alatt sikerült megírni a próbaérettségit.

próbaérettségi
Ada
Műszaki Iskola Ada

Most

10:41, Frissítve: 10:55

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.
07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.