Ugrás a tartalomra

Olvasósarok az orvosi rendelőben

2022.04.06
15:45
Forrás
Pannon RTV
Új könyvekkel és egyéb felszereléssel gazdagodott az olvasósarok Újvidéken, a klisai rendelő gyermekosztályán.

A projekt az Újvidéki Egészségház, a Boldog Gyermekkor Iskoláskor Előtti Intézmény, a Milan Petrović Általános és Középiskola és az újvidéki Szociális Központ együttműködésének gyümölcse. A projektet a szerbiai oktatásügyi minisztérium támogatta, amely 2016 óta foglalkozik az óvodai inkluzív oktatás és nevelés fejlesztésével.

Vicsek Annamária, oktatási államtitkár: „Azt hiszem, hogy ez a mai példa, ami az Egészségház épületén belül egy olvasósaroknak a megnyitása vagy átadása, egy szép példája annak, hogy hogyan tudunk rámutatni a szülők esetében arra, hogy az olvasási, illetve a szóbeli kommunikációs kompetenciáknak a fejlesztése már a korai gyermekkorban, tehát csecsemőkorban el kell, hogy kezdődjön, és itt a családok erre egy szép példát láthatnak.”

Vicsek Annamária
könyvek
Újvidék

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.