Ugrás a tartalomra

A segítségnyújtás alapjairól tanultak a horgosi fiatalok

2022.04.06
14:41
2022.04.06
16:12
Forrás
Pannon RTV
Elsősegély bemutatót tartott Horgoson az iskolás korú gyerekek számára a magyarkanizsai Vöröskereszt. A fiatalok megismerkedhettek az alapokkal és azzal, hogy hogyan is láthatják el a könnyebb sérüléseket.

A fiatalok érdeklődve figyelték az előadást, ahol az elsősegélynyújtásba kaphattak egy kis betekintést. Sőt, sérüléseket is szemléltettek az előadók.

Folberth Julianna, Horgos:
Hogyan kell elsősegélyt nyújtani, különböző sebek fajtáit, hogyan kezeljük az ilyen helyzeteket. Nyugodtnak kell lennünk, próbáljuk magát a sértettet is megnyugtatni, azt is megtanultuk, hogyan kezeljük a sebeket.

Horváth Bernadett, Horgos: „Megtudtuk, hogyan kell ellátni a sebeket, hogy milyen sebeket tapasztaltunk már és a szüleinknek hogyan kell segíteni, ha velük is történne valami.

Magyarkanizsa község több településén is van lehetőség a fiataloknak elsősegélynyújtó tanfolyamon részt venni, az illetékesek Horgoson is szeretnének indítani egy tanfolyamot.

Kovács Magyari Csilla: Egy ilyen korú gyermeknek már egy égés, egy törés, egy horzsolás, egy akármilyen vágást tudnia kellene és az újraélesztés a legfontosabb, amit az ilyen korú gyerekeknek már tudniuk kellene.

A program az Egészség hete elnevezésű program részeként valósult meg. A csütörtöki nap folyamán a fiatalok a depresszióról hallhatnak egy előadást.

elsősegély
Vöröskereszt
Horgos

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.