Ugrás a tartalomra

Migrációs akcióterv készül Magyarkanizsán

2022.04.08
12:40
2022.04.08
19:08
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsa község elindítja a különböző migrációs tevékenységekkel foglalkozó helyi akcióterv kidolgozását.

A Migráció és diaszpóra elnevezésű globális program végrehajtói Szerbia 20 községében a Menekültügyi és Migrációs Biztosság, valamint a Német Nemzetközi Együttműködési Szervezet. A mai nap folyamán informatív találkozót tartottak a helyi akcióterv kidolgozásának előkészítéséről azzal a céllal, hogy a munkába bevonják a község minden olyan intézményét, amely hozzá tud járulni a migráció okozta helyzetek kezeléséhez.

Aleksandra Grabež, a Német Nemzetközi Együttműködési Szervezet munkatársa kiemelte: „A Szerb Köztársaság 2021-2027 gazdasági migrációs stratégiáját a Menekültügyi és Migrációs Biztosság, valamint a Migráció és diaszpóra program támogatja. A helyi akcióterv elkészítése kapocs az önkormányzatok és a nemzeti stratégiai keret között, és fenntartja a helyi önkormányzatok aktuális igényeit. A terv kidolgozását a felmért igények alapján közelítik meg.”

Magyarkanizsa
Aleksandra Grabež
Német Nemzetközi Együttműködési Szervezet

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.