Ugrás a tartalomra

Lólépésben Moholon

2022.04.10
11:24
2022.04.10
16:47
Forrás
Pannon RTV
A sakk iránti szenvedélyüknek hódolhattak ma a játék kedvelői Moholon, ahol a helyi Családok Egyesülete és a Pro Communitas Civil Szervezet szervezésében húsvéti sakkversenyt tartottak.

Közel 15 résztvevővel indult a gyorslépéses, többfordulós sakkjátszma, amelyre Bikicki István is benevezett. Mint mondja, öröm számára, hogy minden évben megszervezik a versenyt. Ő maga 40 éve hódol ennek a sportnak: „Szeretnénk az ifjúsággal is foglalkozni, nézünk regisztrált, hivatalos edzőt, aki majd tanítja, neveli a fiatalokat, azzal, hogy elmegyünk majd iskolákba és tömegesítjük ezt a sportot. Szeretnénk megindítani a versenyzést is a ligában. Nyolc táblán történik a versenyzés.”

A szervezők szeretnék, ha a lassan feledésbe merülő sport újra lendületet kapna ezáltal a fiatalok körében, hiszen a sakk olyan logikai játék, amelyben a játékos folyamatosan tudja fejleszteni magát.

Világos Tibor, elnök, Moholi Családok Egyesülete: „Jó fogadtatásra talált, mivel állandóan vagyunk 10-15-en, sőt volt olyan verseny, ahol 20-an is jelen voltunk, Csókáról, Bajsáról és máshonnan is jöttek, versenyeztek. Ez egynapos verseny, ahol igazából jól érezzük magunkat.”

A rendezvényen a kemény agytornát igénylő sakkjátszmák mellett a barátkozásé, a beszélgetésé és az ismerkedésé volt főszerep.

Mohol
Moholi Családok Egyesülete
Pro Communitas Civil Szervezet
sakk

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.