Ugrás a tartalomra

Magyarország nem szavaz meg kőolaj- vagy földgázszállításokra vonatkozó szankciókat

2022.04.11
21:17
2022.04.11
21:41
Forrás
Tanjug/AP/Darko Vojinovic
Szijjártó Péter azt mondta, a jövőben is garantálni fogják Magyarország energiaellátásának biztonságát.

Magyarország továbbra sem szállít fegyvereket Ukrajnába, és nem is engedi át azokat az ország területén, jelentette ki Szijjártó Péter az európai uniós külügyminiszterek tanácsülését követően. A magyar külgazdasági és külügyminiszter közölte, arról is döntöttek, hogy újabb 500 millió euróval megemelik az európai békekeretet.

Szijjártó hangsúlyozta, Magyarország sürgeti azoknak a szörnyűségeknek a kivizsgálását, amelyek például Bucsánál történtek, és azokat, akik felelősek ezek elkövetéséért, meg kell büntetni. Szijjátó Péter leszögezte, hogy a jövőben is garantálni fogják Magyarország energiaellátásának biztonságát, így a jövőben sem fognak megszavazni semmilyen olyan javaslatot, amely a kőolaj vagy a földgázszállításra vonatkozó szankciókat tartalmazza.

Szijjártó Péter
szankciók
fegyverek

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.