Ugrás a tartalomra

Bajnokok Ligája: Kiesett a címvédő Chelsea és a Bayern München is

2022.04.13
07:50
2022.04.13
09:58
Forrás
Pannon RTV
A londoni kékek ugyan hosszabbítást követően 3:2-re nyerni tudtak a Real Madrid elleni visszavágón, de összesítettben a királyiak voltak jobbak és 5:4-es eredménnyel jutottak a legjobb négy együttes közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

Münchenben pedig óriási meglepetés született, a Villareal ugyanis 1:1-es eredményt ért el a Bayern vendégeként, így 2:1-es összesítéssel itt is a spanyolok jutottak tovább.

A német együttes a várakozásoknak megfelelően nagy fölényben futballozott, de komoly ziccerig nem jutott a szervezetten védekező Villarreallal szemben. A vendégek védelmét végül Robert Lewandowski törte fel egy pontos lövéssel a második félidő elején. A lengyel csatár így már 13 találattal vezeti a góllövőlistát a BL mostani kiírásában. A Villarreal jószerivel kizárólag a védekezésre összpontosított, amivel a bajorok nem tudtak mit kezdeni, hiába birtokolták közel kétszer annyit a labdát. A hajrában ráadásul a szórványos kontrák egyikéből a nigériai Samuel Chukwueze révén a Villarreal szerezte meg az elődöntőt érő gólt.

A Sárga Tengeralattjáró becenevű gárda 2006 után másodszor szerepelhet a legrangosabb európai kupasorozat legjobb négy együttese között.

A legjobb négy között pedig akár három spanyol klub is lehet, amennyiben az Atletico Madrid ma este kiejti a Machester City gárdáját. Az angolok egygólos előnnyel vágnak neki a meccsnek. Ma este játsszák a Liverpool-Benfica párharc visszavágóját is. A mérkőzések 21 órakor kezdődnek.

Bajnokok Ligája
Villareal
Bayern München
labdarúgás

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.