Ugrás a tartalomra

Vučić: védelmi rendszert vásároltunk, azzal nem veszélyeztetünk senkit

2022.04.13
15:17
2022.04.13
16:47
Forrás
Pannon RTV
A szerb katonaság korszerűsítésére reagált Albin Kurti koszovói miniszterelnök és Milo Đukanović montenegrói elnök is.

Kínai légvédelmi rakétarendszert vásárolt Szerbia. Az FK-3 típusú légvédelmi rakétarendszer beszerzéséről még három évvel ezelőtt állapodott meg Belgrád és Peking. A szerb katonaság korszerűsítésére reagált Albin Kurti koszovói miniszterelnök és Milo Đukanović montenegrói elnök is. Albin Kurti szerint a szerbek pánikba estek, félnek, hogy egyedül maradnak, most jöttek rá ugyanis, hogy nem tudnak három-négy lovat egyszerre megülni, a szerb fegyverkezés viszont veszélyezteti Koszovót és a térséget. Milo Đukanović pedig aggodalmának adott hangot, hogy Szerbia olyan országoktól szerez be fegyvert, amelyek nyíltan Európa- és NATO-ellenesek. Erre reagált ma Aleksandar Vučić. A szerb elnök közölte, nem fegyvereket, hanem védelmi rendszert vásárolt Belgrád, azzal pedig senkit nem veszélyeztet, igyekszik megvédeni saját magát. Egyben arra szólította fel Prištinát és Podgoricát, hogy törődjenek a saját dolgaikkal, foglalkozzanak inkább az országukban lévő bűncselekményekkel, korrupcióval és a gazdasággal, és hagyják békén Szerbiát.

Aleksandar Vučić, köztársasági elnök, Szerbia: „Hogy hogyan veszélyeztetjük őket a védelmi fegyverekkel, azt ők sem tudják megmondani, mivel ez a rendszer arra szolgál, hogy megsemmisítse a közelgő lövedékeket, az ellenséges gépeket, amelyek veszélyeztetnék Szerbia légterét. Ezért felteszem a kérdést, hogyan veszélyeztetjük ezzel Prištinát, vagy még inkább, hogyan veszélyeztetjük ezzel Podgoricát.”

Aleksandar Vučić
katonaság
fegyverkezés

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.