Ugrás a tartalomra

Megszentelték az olajat a Szent Teréz-székesegyházban

2022.04.14
12:20
2022.04.14
12:27
Forrás
Pannon RTV
Olajszentelési misét tartottak a szabadkai Szent Teréz-székesegyházban.

Mint ismeretes ezen a napon a római katolikus egyházban a püspök az egyházmegye papjaival közösen mutat be szentmisét, amit krizma misének neveznek.

Az olajszentelés szertartása során a püspök az áldozópapok és diakónusok közreműködésével három olajat szentel meg: a krizmát, a keresztelendők olaját és a betegek olaját. Ezeket aztán az év során egyes szentségek kiszolgáltatása során, vagy különleges szertartásoknál használnak: így például a keresztelésnél, bérmálásnál, templomszentelésnél. A részvevő papok, a szentmise keretein belül közösségben újították meg Istennek tett ígéreteiket, ezzel a szép képpel ünnepleve, hogy Jézus ezen a napon alapította meg a papságot.

A nagycsütörtöki ünnepi szentmisét a Szabadkai Egyházmegye püspöke Slavko Večerin celebrálta.

Slavko Večerin
olaj
krizma
nagycsütörtök

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.