Ugrás a tartalomra

Életmentés és két szabadnap

2022.04.14
14:01
2022.04.15
16:02
Forrás
Pannon RTV
A szakemberek nem győzik hangsúlyozni a véradás fontosságát, hiszen ezzel, ahogyan másoknak, úgy magunknak is jót teszünk.

Azért, hogy egyre több kamaszt kapcsoljanak be a véradás körforgásába, véradási akciót tartottak ma Adán a helyi középiskolában.

Andruskó Szebasztián a helyi Műszaki Középiskola tanulója társaival érkezett a csütörtöki véradásra, és mint mondja, bár még csak másodjára ad vért, rendszeressé szeretné ezt tenni. Barátait is ő biztatta a részvételre: „Szerintem elég fontos, mert birok segíteni az embertársaimon és szerintem így másokon is segítek, meg magamon is.”

A fiatalok bevonása nagyon fontos, hiszen ők lesznek a jövő véradói, így elengedhetetlen, hogy megismerkedjenek a Vöröskereszt tevékenységével. Az is fontos, hogy eloszlassuk a félelmeiket a véradás kapcsán - mondta Velez Teodóra, az adai Vöröskereszt titkára: „Kell egy kis bátorságot önteni beléjük, de legnagyobb inspiráció számukra, hogy az iskolától kapnak két szabadnapot. Pillanatnyilag a gyerekeket inkább ez fogja meg, mindannak ellenére, hogy nagyon fontos véradónak lenni, akkor is, hogyha nem az iskolából kapom a két napot, hanem a saját maga érdekében is, hogy a saját egészségi állapotát is kivizsgáljak, ugyanakkor pedig nagyon nemes dolog, hogy másnak is tudunk segíteni.”

Az adai Műszaki Iskolában megtartott véradáson alkalmanként közel 30-40 diák is részt vesz.

véradás
Ada
önkéntes
önkéntes véradás
önkéntes véradó
Vöröskereszt

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.