Ugrás a tartalomra

Szerbia és Magyarország is kijutott a kézilabda vb-re

2022.04.16
19:15
2022.04.16
20:33
Forrás
Blic, MTI
A selejtezőben mindkét férfi válogatott kettős győzelmet aratott.

A szerb férfi válogatott 23:20-ra múlta felül Szlovéniát Kragujevacban. Toni Gerona csapata az első meccsen, vagyis idegenben is diadalmaskodott. A szombat esti összecsapás végig kiegyensúlyozott játékot hozott, de a hajrában, az utolsó percekben sikerült a szerb csapatnak felülkerekednie. Ugyancsak kettős győzelemmel jutott ki a vb-re a magyar férfi kézilabda-válogatott is. 31:22-re legyőzte Izrael legjobbjait a selejtező szombati visszavágóján, Tatabányán. A párharc szerdai, első mérkőzését a magyarok 33:32-re nyerték meg Tel-Avivban. 

A svéd-lengyel közös rendezésű férfi világbajnokságot 2023. január 12. és 29. között tartják. A következő vb 32 csapatos mezőnyének már tagja a címvédő Dánia, a rendező Svédország és Lengyelország, továbbá Franciaország, Norvégia, Spanyolország, Bahrein, Irán, Katar, Szaúd-Arábia, a Koreai Köztársaság, Argentína, Brazília, Chile, Uruguay és Belgium válogatottja. A csoportok sorsolását július 2-án tartják.

kézilabda
selejtező
világbajnokság

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.