Ugrás a tartalomra

A környezetünk megóvásának egyik alappillére

2022.04.17
09:38
2022.04.17
17:24
Forrás
Pannon RTV
A Rózsa család életében mindig is fontos szempont volt a környezetvédelem.

A szelektív hulladékgyűjtés a környezetünk megóvásának egyik alappillére. A tóthfalusi Rózsa család már régóta igyekszik szelektíven gyűjteni a hulladéket, valamint a helyiek figyelmét is felhívni erre, folyamatosan gyűjtik többek között a műanyag flakonokat és a konzervdobozokat is.

Rózsa Heléna már kiskora óta tudja, hogyan történik a hulladék szelektív gyűjtése. „Én fiatalként azért tartom fontosnak, mert a mai rohanó világban nem nagyon figyelnek oda erre az emberek és szerintem a legapróbb dolgokkal kell elkezdeni a környezetvédelmet és szerintem ez a szelektív hulladékgyűjtés, a műanyag palackok összeszedegetése, az egy ilyen tevékenység.”

Édesanyja, Rózsa Csekity Antoanetta tanítóként dolgozik a helyi iskolában, így az épp aktuális osztályával is megismerteti a szelektív hulladékgyűjtés alapjait, sőt miután eladásra kerülnek a szétválogatott, újrahasznosítható hulladékok, a gyerek a pénzből kirándulni mennek. „Megbeszéljük velük, hogy most mi az, amit gyűjtünk. Mi az, amit el lehet otthonról hozni, úgy mint a papírt például, ne dobjuk ki, ne gyürjük össze, ne tüzeljük el, vagy például a műanyag üvegeket, amiből kiürült az üdítő vagy az ásványvíz vagy a mosogatószeres üveg, illetve az öblítős, a samponos üvegeket. Utána mikor ezeket behozzák az iskolába, akkor együtt különválogatjuk.”

A helyi iskolához lehet vinni az említett hulladékokat, amiket aztán szétválogatnak, elszállítanak és újrahasznosítanak.

környezetvédelem
szelektív hulladékgyűjtés

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.