Ugrás a tartalomra

Felújították a Topolyai-tó mólóit

2022.04.19
12:10
2022.04.19
20:45
Forrás
Pannon RTV
A strandszakaszt és a parkolót is rendezik.

Minderre 4 millió 800 ezer dinárt fordítottak a községi költségvetésből. Rendezett környezet várja majd a fürdőzőket, akárcsak a majálisozókat és a júniusi motoros találkozó résztvevőit, valamint a Lake Fest elnevezésű fesztivál látogatóit is.

A topolyai tópart közkedvelt kirándulóhely. Békés, rendezett környezet várja az idelátogatókat. A környékbeli fiatalok is gyakran töltik a szabadidejüket a tóparton.

Firic Martinella, Gunaras: "Nyaranta szoktunk hosszú sétákra, társasággal szórakozás, időtöltés, lazulás céljából, tényleg örülünk, hogy rendezett és hogy van itt a környéken ilyen szép hely, ahol tudunk nyaranta időt tölteni a barátokkal."

A Topolyai-tó strandján két mólót teljesen újjáépítettek az elmúlt időszakban, egyet pedig megjavítottak. A mólók rendbetétele a május elsejei ünnepek után munkaakció keretében folytatódik.

A strand fövenyét folyami kaviccsal töltötték fel. A parkolót pedig zúzott kővel tették rendezettebbé. Ezekre a munkálatokra 4,8 millió dinárt fordítottak a községi költségvetésből, mondta Szatmári Adrián, polgármester. A tó strandjának folyamatos rendezése is megoldott.

"A közterületek és a zöldfelületek karbantartását, így a topolyai tópartot is részben a közmunka programon keresztül szeretnénk megoldani, erre a célra az önkormányzati költségvetésből 10,7 millió dinárt irányoztunk elő és a közmunka programot két cégen keresztül a Komgrad Közvállalaton keresztül valamint az Aquatopon keresztül fogjuk lebonyolítani és 16 személyt fogunk alkalmazni a közmunka program keretein belül."

A közelgő május elsejei ünnepek alkalmával a toalettet is megnyitják. Június 17-19 között szervezik meg a Motorostalálkozót a strandon, majd szezonnyitóként június 23-25-között a Lake Fest elnevezésű zenei fesztivált, melyeket a topolyai önkormányzat támogat.

Topolya
móló
felújítás

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.