Ugrás a tartalomra

Magyarország: Átvették megbízólevelüket a listán megválasztott országgyűlési képviselők

2022.04.20
11:15
Forrás
MTI
Átvették megbízóleveleiket az április 3-i magyar országgyűlési választáson országos listáról mandátumot szerzett képviselők, valamint a nemzetiségi szószólók a magyar Országházban.

A magyar országgyűlési választás múlt szombaton jogerőre emelkedett hivatalos végeredménye szerint a Fidesz-KDNP pártszövetség 48, a hatpárti ellenzéki összefogás 38, míg a Mi Hazánk Mozgalom 6 listás mandátumot szerzett. Egyébként a parlamentben a Fidesz-KDNP pártszövetségnek 135 mandátuma lesz, tehát kétharmados többségük van.

Magyarország
Országgyűlés
választások 2022
megbízólevél
átadás

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.