Ugrás a tartalomra

Szemétszedéssel a Földért

2022.04.23
14:03
2022.04.23
15:34
Forrás
Pannon RTV
Az adai fiatalok is csatlakoztak a Föld napja alkalmából világszerte szervezett eseményekhez. Ennek apropóján szombaton szemétgyűjtő akciót tartott az Ifix Ifjúsági Szervezet Adán.

Kabók Levente fiatal kora ellenére tudatosan figyel a környezet megóvására, bringára pattanva rója a kilométereket, és szelektíven gyűjti a hulladékot is. Örömmel csatlakozott a szemétgyűjtő akcióhoz, hiszen mint elmondta szeretne példát mutatni társainak: „Azért tartom fontosnak a természetvédelmet, mert elég rossz így látni például a játszótereket, hogy mindenhol szemét van. Elég fontos, hogy magunk és mások után is felszedjük a szemetet, hogy egy tisztább helyen élhessünk.”

A szorgos kezek között gyors ütemben gyűltek a játszótereken szétdobált műanyag flaskák, cigarettacsikkek és zacskók. A fiatalok arcán méltatlankodás látszott, amikor az emberi hanyagsággal szembesültek.

Bazsó Viktor, elnök, Ifix Ifjúsági Szervezet, Ada: „A Föld napja végett indítottuk a szemétszedési akciókat. Először a játszótereket próbáljuk megtisztítani, hogy valamilyen példát mutatva a többi embernek, hogy nem lebomló anyagokról van szó, és csak úgy nem fognak eltűnni a helyekről.”

Az akcióhoz csatlakoztak a község önkéntes tűzoltói, a nyugdíjas klub tagjai, valamint a Zöldike Civil Szervezet tagjai is.

Föld napja
IFIX Ifjúsági Szervezet

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.