Ugrás a tartalomra

Templombúcsút tartottak a moholi római katolikus templomban

2022.04.26
11:41
2022.04.26
15:33
Forrás
Pannon RTV
Szent György vértanút ünnepelték hétfőn a moholiak is. A szentmisét a Csobolyó Művelődési Egyesület fellépése és a templomi előtti szeretetvendégség tette még ünnepélyesebbé.

Április 24-e Szent György napja, de mivel idén ez a nap húsvét nyolcadába esett, amikor tilos más szentet ünnepelni, a moholi templom is hétfőn ünnepelte védőszentjét. A templomi búcsút a Csobolyó Művelődési Egyesület gyerek kórusa és tambura zenekara egészítette ki.

Bartusz Valéria, a moholi Csobolyó Művelődési Egyesület csoportvezetője: „Hiányzott már itt a moholi népnek, hogy összejöjjünk egy mise után és ünnepeljünk, mert az, hogy végigszaladunk a búcsún, az nem teszi ünnepélyessé ezt a napot. Nagyon örülünk, hogy az atya gondolt ránk és szeretne kapcsolatba lépni velünk, és ahol csak lehet, felkészülünk és jövünk.”

A szentmisén tele voltak a padok hívekkel. Az esperesi kerület papságának majdnem teljes létszáma, valamint a moholi ortodox egyház képviselői is részt vettek az ünnepségen.

Világos Miklós, moholi plébános: „Ennek a templomnak, mivel ez nem felszentelt hanem csak megáldott templom, ez a legnagyobb saját ünnepe a névadó szentje a búcsúja, ez egyben a templomnak, de az egész katolikus egyház községnek a fővédőszent ünnepe, Szent György nagyvértanú római katonát ünnepeljük ezen a napon.”

A híveket a templom udvarában sós és édes sütemények várták a mise és a fellépés után. Emellett a kirakodóvásár sem maradt el.

Mohol
templombúcsú
Világos Miklós
Bartusz Valéria

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.