Ugrás a tartalomra

Visszaköltözik Kijevbe Magyarország ukrajnai nagykövetsége

2022.05.02
19:07
2022.05.02
19:53
Forrás
Pannon RTV
Adottak a biztonsági körülmények.

Lvivből visszaköltözik Kijevbe Magyarország ukrajnai nagykövetsége. Ezt a javuló biztonsági feltételek teszik lehetővé - jelentett be Szijjártó Péter. Magyarország külgazdasági és külügyminisztere elmondta, hogy más uniós országok is így döntöttek.

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, Magyarország: „Az időlegesen Kijevből Lvivbe költöztetett nagykövetségünket visszaköltöztetjük Kijevbe. A biztonsági körülmények ehhez adottak, a működés ott észszerű, hiszen így tudunk kapcsolatot tartani az ukrán kormányzati szervekkel, és hogyha magyar vagy más EU-s állampolgárok Kijevben bajba kerülnek vagy bármilyen segítségre szükségük van, akkor tudunk a helyszínen segíteni. A hétvégén bonyolítottuk le a visszaköltözésnek a fizikai részét, és mostantól újra Kijevben működik a magyar nagykövetség.”

Szijjártó Péter
Ukrajna
nagykövetség

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.