Ugrás a tartalomra

Délelőtt megszűntek a sorok a szerb-magyar határon

2022.05.03
15:06
2022.05.03
17:11
Forrás
Pannon RTV
A vendégmunkások zöme is visszautazott az Európai Unióba. Délután azonban komolyabb sorok is kialakultak Magyarországról Szerbia irányába.

Sokan úgy időzítették a szabadságukat, hogy elkerüljék a hazautazó vendégmunkások áradatát ortodox húsvétkor és majáliskor. Az általunk megkérdezett, Prágába igyekvő fiatal házaspár azt mondta, az ünnepek után azért is érdemes utazni, mert olcsóbbak a repülőjegyek is.

Sokan már nem számítottak sorokra a határon, ezért is tervezték teendőiket május harmadikán Magyarországon elintézni.

Folyamatos és zavartalan volt az átkelés a magyar oldalra a Horgos-Röszke autópálya határátkelőn. A személygépkocsik három sávban juthattak át a határon. A tehergépkocsik sora valamivel hosszabb. Az illetékesek elmondták délutánra várják a kicsivel hosszabb sorok kialakulását.

A Horgos 2 közúti határátkelőn sem alakult ki hosszabb sor.

A Királyhalom-Ásotthalom kis határátkelőn is zökkenőmentes volt a határátléptetés. Egyébként ez a kis határátkelő a megszokott nyitvatartással dolgozik ezután. Mielőtt elindulnánk tájékozódni a helyzettel kapcsolatban, mivel az folyamatosan változik.

határ
szerb-magyar

Most

16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.
11:27, Frissítve: 16:09

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.