Ugrás a tartalomra

Sportnapot tartottak az MTTK szervezésében

2022.05.05
14:01
2022.05.05
17:27
Forrás
Pannon RTV
Röplabdában, futballban, de még sakkban is megmérkőzhettek a diákok a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar által szervezett sportnapon. Az esemény célja, hogy a tanulók között népszerűsítsék a sporttevékenységeket.

Kiss Noémi, az újvidéki Technológiai Kar hallgatója már több mint 10 éve röplabdázik, ezért ezúttal is ebben a sportágban mutatta meg tudását.

„Legjobban azt szeretem a röplabdában, hogy nincs kontakt az ellenféllel, ami azért jó, mert el lehet kerülni a sérüléseket, főleg. Szerintem egy nagyon szép sport.”

Juhász Petra, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hallgatója a sportnap csapatépítő hangulatát kedveli legjobban.

„Szerintem ez egy nagyon jó kezdeményezés a kar részéről, hiszen két év eltelt úgy a koronavírussal, hogy nem volt semmilyen sportesemény, holott tudjuk, hogy nálunk, vagy az óvópedagógusoknál vagy a tanítóknál van a tornaóra. Szerintem fontosnak tartja a kar a mozgást. Illetve, mivel Újvidékről is érkeztek hallgatók, nagyon jó alkalom a barátkozásra.”

A sportrendezvényt az MTTK Hallgatói Önkormányzata szervezte, hogy a sportokon keresztül új kapcsolatokat tudjanak kiépíteni a diákok.

Németh Elizabetta, koordinátor, HÖK, Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, Szabadka: „Minél jobban megismerjék egymást az emberek. A sport közelebb hozza őket egymáshoz és így minél többen megismerhetik egymást.”

A sportnapra több mint 80 résztvevő érkezett több vajdasági egyetemi karról, főiskoláról és középiskolából.

sportnap
MTTK

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24, Frissítve: 17:44

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.