Ugrás a tartalomra

Falunapot tartottak Oromhegyesen

2022.05.07
15:07
2022.05.07
16:53
Forrás
Pannon RTV
Az eseményen egyben a helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület 110 éves fennállásáról is megemlékeztek.

Igazi finomságok készültek a bográcsokban, mindenki a saját receptje szerint dolgozott. A martonosi Dávid Kitti osztálytársaival először, míg a mórahalmi Pápai Péter már második alkalommal vesz részt az eseményen.

"Birkapaprikást fogunk főzni és úgy történt a dolog, hogy én megálmodtam, ezt egy nappal ezelőtt, hogy én vőfély ruhában fogok kijönni és a zsűrinek beköszöntöm a paprikást és ezt elmeséltem az osztályfőnökömnek és ő adta rá az áldását, hogy miért is ne."

Pápai Péter: "Tavaly nagyon jól éreztük magunkat, közel van hozzánk. Illetve mi nem is az országban gondolkodtunk elsősorban, hanem a határ menti létünk miatt, tulajdonképpen inkább a határon túl gondolkodtunk kifejezetten Vajdaság és Erdély fele."

A falunap mindig kiváló alkalom arra, hogy összekovácsolja a falu közösségét.

Perpauer Krisztina, az Oromhegyes Helyi Közösség titkára: "Nagyon szeretnénk a közösséget összehangolni, egymásra hangolni. Erre nagyon jó példa a kisfoci torna amely a fiatalokat mozgatja meg, viszont ez a főzőverseny is nagyon jó, mert sokan kijönnek barátkoznak, szórakoznak."

Az eseményt a helyi közösség és az Önkéntes Tűzoltó Egyesület közösen szervezte. Az egyesület ugyanis idén ünnepli 110 éves fennállását.

Gordos Péter, az oromhegyesi Önkéntes Tűzoltó Egyesület alelnöke: "Maga az egyesület 1912-ben alakult meg és akkor az első évben elmentek Bácsba megszervezett körzeti versenyre és első helyezést, aranyérmet hoztak el, amit a község külön díjazott, 60 koronát kaptak ezért a tettükért, és mi hát próbálunk a nyomdokaiba lenni."

A falunapi eseményen tűzoltó bemutatót is tartottak. A lovas és gyermekprogramok mellett old timer kiállítás is színesítette a rendezvényt.

Oromhegyes
falunap
főzés

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.