Ugrás a tartalomra

150 erőgép, több ezer látogató

2022.05.08
15:26
2022.05.08
16:35
Forrás
Pannon RTV
Tizennegyedik alakalommal tartották meg a Traktorfesztivált Oromhegyesen. Csepregi Éva és Jolly az esemény sztárfellépői.

Különféle versenyszámok, gyerekprogramok, kirakodóvásár és koncertek várták a kilátogatókat.

Az elmúlt évek talán leglátogatottabb eseménye lett az idei fesztivál. Közel 150 erőgép vonult fel Oromhegyes főutcáján, míg több ezer látogató érkezett Vajdaság számos településéről.

Csizmadia Csilla, Oromhegyes: "A férjem 2011 óta fesztiválozik, és 2013 óta vagyok vele és azóta én is kijárok. Egy nagy élvezetet ad, a családnak egy jó kikapcsolódás, a gyerekek nagyon szeretik."

Nagy volt a versenyszellem is. Bicskei Zoltán Szabadkáról érkezett fiával, két traktorral. Mind a két erőgéppel részt vettek egy-egy versenyszámban.

"Negyedik éve jövünk én meg a fiam. Ezt hozzuk pótkocsival, én ezzel a fiam a másik nevez be a versenyre."

Az esemény 14 évvel ezelőtt indult útnak és folyamatosan nőtte ki magát. A szervezők igyekeznek minden évben biztosítani a versenyszámokat, szórakozási lehetőségeket.

Bilicki Nándor, szervező: "Ennek a rendezvénynek van létjogosultsága. Ez az elmúlt két év nagyon nehéz időszakot hozott a covid helyzet végett és most sikerült az idén visszatenni az eredeti időpontra, erre a májusi hónapra, amikor is a gazdáknak ez az időszakban a vetések lezajlottak."

Az esemény mellett falunapot is ünnepeltek, így idén még több vendég érkezett a fesztiválra.

Traktorfesztivál
Oromhegyes
erőgép

Most

16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.
11:27, Frissítve: 16:09

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.