Ugrás a tartalomra

Több mint hatvan diák látogatott Vajdaságba a Rákóczi Szövetségnek köszönhetően

2022.05.08
13:23
2022.05.08
16:47
Forrás
Pannon RTV
A középiskolások Szabadka szecessziós emlékeivel is megismerkedtek.

Két járvánnyal terhelt év után újra folytatódnak a Rákóczi Szövetség nagy hagyományú, középiskolás regionális kirándulásai.

A hétvégén több mint hatvanan járták be Vajdaság jellegzetes látnivalóit.

A középiskolások a három nap során több vajdasági települést is meglátogattak. Szabadka szecessziós emlékeivel is megismerkedtek.

Petrovszki Liza: "Békéscsabáról érkeztem és most vagyok először itt a Délvidéken. Újvidéken voltunk és Péterváradot néztük meg, most itt vagyunk Szabadkán és nagyon szépnek találom ezt a várost."

A Délvidéki kirándulás során a résztvevők a kirándulások mellett szórakoztató ismerkedős programokon is részt vettek.

Lőrinc Brigitta, a Rákóczi Szövetség munkatársa: "Első állomásunk Délvidék volt, dél-Magyarország és vajdasági diákok részvételével a program fő célja, hogy megismerjék Vajdaság fő nevezetességét, kultúráját, emlékhelyeit, illetve végül de nem utolsó sorbán, hogy a diákok személyes kapcsolatokat tudjanak kialakítani egymással."

A fiatalok Szabadka központjában helyi finomságokat is kóstoltak.

Rákóci Szövetség
kirándulás
diák

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.