Ugrás a tartalomra

Váratlanul Ukrajnába látogatott a kanadai kormányfő

2022.05.08
21:31
2022.05.08
21:51
Forrás
MTI
Az Ukrinfrom ukrán hírügynökség közzétett egy fényképet, amelyen Trudeau látható a Kijev melletti Irpinyben, a háborúban romba dőlt házak előtt.

Váratlanul Ukrajnába látogatott vasárnap Justin Trudeau kanadai miniszterelnök. Olekszandr Markusin, Irpiny polgármestere Facebook-bejegyzésben számolt be arról, hogy Trudeau azért látogatott el a településre, hogy „a saját szemével láthassa mindazt a borzalmat, amelyet az orosz megszállók idéztek elő a városban”. A Kijev melletti Irpinyt az orosz erők hetekre megszállták a háború február 24-i kezdete után. Április eleji kivonulásukat követően a településen több száz civil holttestére bukkantak, akinek halálával az ukrán hatóságok az orosz katonákat vádolják.

Kijevben Justin Trudeau találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. Kanada a kezdetektől fogva széles körű támogatást nyújt Ukrajnának Oroszországgal szemben: Moszkva-ellenes szankciók sorát vezette be, humanitárius segélyt és pénzügyi támogatást nyújtott Kijevnek, valamint fegyvereket is szállított az ukrán hadsereg támogatására.

Justin Trudeau
Ukrajna

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.