Ugrás a tartalomra

„...én is egy sugár vagyok”

2022.05.09
18:04
2022.05.09
20:00
Forrás
Pannon RTV
Szabadkán, a Blaha Lujza Cukrászdában lépett fel a Mécsvirág együttes az „...én is egy sugár vagyok” című verses zenés összeállítással. Az Énekelt Versek XXVI. Zentai Fesztiváljának kísérőprogramjaként Petőfi-összeállítással készültek.

A Blaha Lujza Cukrászda megalakulása óta a művészek kiszolgálója is, kiállítások és dzsesszestek folyamatos helyszíne. A kulturális eseményekre is nyitott polgári cukrászda miliőjébe remekül illeszkedik a Mécsvirág együttes - mondta Paskó Csaba, a szabadkai Caritas jótékonysági szervezet elnöke, a cukrászda vezetője: Olyan hely, ami olyan embereket vonz ide, akik a város értelmiségi rétege, akik egy csendes visszahúzódott helyen, szép környezetben, nem zajos kocsma területen tudnak egymással beszélgetni és ebbe igenis beleillik az a kulturális tevékenység az a fajta muzsika, vers, amit a Mécsvirág is képvisel, hiszen ismerjük őket.

A Mécsvirág együttes fennállása óta számos helyen és helyszínen tájolt, de cukrászdában most léptek fel először.

Verebes Krnács Erika, előadóművész, Mécsvirág együttes: Mivel ez egy különleges hely és Blaha Lujza Cukrászdának hívják, így sokat remélünk ettől a fellépéstől. Megpróbáljuk kizárni az alapzajokat és nagyon koncentrálni és azoknak az embereknek mondani ezeket a nagyon fontos verseket, akik eljöttek és megtiszteltek bennünket.

A magyar állam által támogatott tájoló program keretében idén Szabadkán még öt alkalommal láthatják őket, de ellátogatnak még Felsőhegyre és Topolyára is.

Blaha Lujza Cukrászda
Mécsvirág
Mécsvirág együttes
Verebes Krnács Erika
Petőfi Sándor

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.