Ugrás a tartalomra

A pénztárcát is kímélik a hibrid taxik Óbecsén

2022.05.11
10:17
Forrás
Pannon RTV
Tavaly év végén Vajdaságban elsőként Óbecsén kerültek forgalomba egy taxistársaság hibrid autói.

A korszerű és környezetbarát járművek károsanyagkibocsátása 35 százalékkal alacsonyabb, mint a hagyományos autóké. A taxis cég szolgáltatásai is nyugati színvonalúak.

A Crveni Taxi Vajdaság területén Újvidéken, Verbászon és Kúlán is működik, de pár hónappal ezelőtt Óbecsén kerültek forgalomba a cég első hibrid autói. Az óbecsei e-taxik 24 órás szolgáltatást nyújtanak.

Az e-taxik a város több pontján, de Bácsfölváron és Péterrévén is posztolnak. A környezetvédelmi szempontok mellett az utasok biztosítása és biztonsága is fontos a cégnek.

A Crveni Taxi jelenleg 12 autót üzemeltet a község területén, de hamarosan további két jármű érkezik a flottájukba.

A taxis cég azt tervezi, hogy még az idei évben megvásárolja az első elektromos autót is, amely semmilyen káros anyagot nem bocsát ki. A környezetkímélés mellett az óbecseiek a pénztárcájukat is kímélik az e-taxik igénybevételével.

taxi
hibrid autó
hibrid

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.
18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.