Ugrás a tartalomra

Mindenki, mindenhol egyszer találkozhat Juhász Erzsébettel

2022.05.11
14:17
2022.05.11
19:25
Forrás
Pannon RTV
Nyolcvan középiskolás vett részt a Mindenki, mindenhol egyszer találkozhat Juhász Erzsébettel című irodalmi vetélkedőn Topolyán. Interaktív, városkutató kvízjáték formájában zajlott a verseny.

A topolyai könyvtár az író születésének 75. évfordulója alkalmából a Juhász Erzsébet-emlékév keretében szervezte meg a játékot.

A diákoknak a rendhagyó irodalomórán mobiltelefonjuk, egy várostérkép, valamint Juhász Erzsébet Senki, sehol, soha című kötete volt a segítségükre a feladatok megoldásában. Egy rövid eligazítás után útnak indultak a csapatok felkutatni a könyvtár névadója életének és egyik prózakötetének jellegzetes állomásait.

Nikolić Sonja, a topolyai Mezőgazdasági Iskola tanulója: „QR kódoztunk, papírokat töltöttünk ki,  képeket kellett csinálni, pecséteket kellett gyűjteni. Elég sok helyre el kellett menni, sokat kellett sétálni, így a többiekkel tök jó élmény volt ez az egész, hogy körbejárhattuk Topolyát.”

Többek között Juhász Erzsébet házát és a topolyai múzeumot is fel kellett keresniük. Majd feladatlapokat töltöttek ki. A diákoknak tetszett a rendhagyó magyaróra.

Dudás Csenge, a topolyai Mezőgazdasági Iskola tanulója: „Kicsit szórakoztunk, viccelődtünk, rengeteget sétáltunk, a hangulat is nagyon jó volt és így elég sokat tanultunk is Juhász Erzsébetről.”

Juhász Erzsébet, a könyvtár névadója 75 évvel ezelőtt született. A vajdasági és az egyetemes magyar irodalomban is jelentős író, kritikus, pedagógus személyét, munkásságát szeretnék közelebb hozni a fiatalokhoz a szervezők – emelte ki Nagy Emese, a Juhász Erzsébet Könyvtár munkatársa.

„Az irodalmi vetélkedő célja az volt, hogy ne csak egy magyarórán vagy irodalmi órán tanuljanak Juhász Erzsébetről a diákok, hanem, hogy itt a könyvtárban is részletesebben is megismerjék Juhász Erzsébet életét és munkásságát.”

Nyolcvan diák vett részt az irodalmi vetélkedőn Topolya három középiskolájából, a legjobb csapatok jutalomban részesültek.

Juhász Erzsébet Könyvtár
Topolya
Nagy Emese

Most

17:17, Frissítve: 17:31

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.
13:46, Frissítve: 16:59

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.