Ugrás a tartalomra

Egyre valószínűbb, hogy 2026-ig átlépjük a 1,5 fokos határt

2022.05.11
20:04
Forrás
elobolygonk.hu
Már csaknem 50 százalék az esélye annak, hogy a 2026-ig tartó öt évben legalább átmenetileg meghaladja a 1,5 Celsius-fokot az iparosodás előtti szinthez képest a felmelegedés – közölte a Meteorológiai Világszervezet.

A 2015-ös párizsi klímaegyezményben a világ országai célul tűzték ki, hogy jóval 2 Celsius-fok alatt, lehetőleg 1,5 fokon tartják a globális átlaghőmérséklet emelkedését az iparosodás előtti szinthez képest. Akkor még nulla százalék esélyt adtak a 1,5 fokos küszöbérték öt éven belüli elérésének, azóta azonban évről évre növekszik ennek az esélye.

A WMO friss klímajelentése szerint 93 százalék a valószínűsége annak, hogy 2022 és 2026 között legalább egy esztendő felváltja 2016-ot mint az eddigi legmelegebb évet, és ugyanennyi az esélye annak is, hogy az előttünk álló öt év átlaghőmérséklete meghaladja a megelőző öt év átlaghőmérsékletét.

felmelegedés
klímaváltozás

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.