Ugrás a tartalomra

A reménytelenségből érkeztek c. film nyerte a 7. Kulturális Filmek Fesztiválja filmversenyét - VIDEÓ!

2021.08.30
13:59
2022.05.13
15:29
Forrás
Közlemény
Alkotói, a kárpátaljai Kovács Géza és Vass Tamás kapták az egymillió forintos jutalmat.

A 2. helyezést a Kányádi Sándorról készült, Két pont között a végtelen című film kapta, míg a harmadik díjat az Úgy hívnak, hogy Péter-kő - Matl Péter című film érdemelte ki.

A fesztiválon olyan portréfilmek versenyeztek, amelyek a magyar kultúra értékeit a Kárpát-medence és a diaszpóra helyi magyar közösségeiben tovább éltető embereket mutatnak be. Az internetes közönségszavazás alapján 19 film jutott a döntőbe. Ezeket a filmeket értékelte a zsűri.

A Pannon RTV munkatársainak, Dobó Engi Florindának, Szalai Adriánnak és Szűgyi Dávidnak a Helyed a világban című filmjét egy festménnyel jutalmazták.

Kulturális Filmek Fesztiválja

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.