Ugrás a tartalomra

Szépül az újvidéki Szent Erzsébet-templom

2022.05.13
15:14
2022.05.13
17:48
Forrás
Pannon RTV
Az újítások költsége 2,5 millió dinár, a kivitelezéssel újvidéki magyar vállalkozókat bíztak meg.

A VMSZ újvidéki városi szervezetének kezdeményezésére és a városi művelődési igazgatóság támogatásával kívül és belül is átmeszelték a plébánia épületét. Új külső és belső világítást kapott a templom, hamarosan pedig új óra kerül a toronyba.

Basnec Igor, Újvidék segédpolgármestere: „Ami a templom toronyórájának a felszerelését illeti, a munkálatok folyamatban vannak, és reméljük, hogy nemsokára be is lesz fejezve. Úgy gondolom, hogy ez nagyon fontos lesz a telepi magyar lakosság számára, és az egész újvidéki magyar lakosság számára is.”

Szent Erzsébet templom
felújítás
toronyóra
Újvidék
Igor Basnec

Most

15:14, Frissítve: 15:25

Újraszentelték a Ladányi-keresztet

Újraszentelték a Törökbecse és Basahíd közötti országút mentén álló Ladányi keresztet. Törökbecse polgárai a közelben zajló 1849-es csatában elesett névtelen hősök emlékére állíttatták fel annak idején.
12:39, Frissítve: 12:49

Tavaszi nagytakarítás Tornyoson

A falu apraja-nagyja seprűt, lapátot és szemeteszsákot ragadott Tornyoson, hogy részt vegyen a hagyományos Föld napi munkaakción. Együtt igyekeztek széppé tenni a falut.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.