Ugrás a tartalomra

Nemzetközi versenyre készülnek az óbecsei Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola tanulói

2022.05.14
09:52
2022.05.14
18:10
Forrás
Pannon RTV
Gyakorlásként Temerinben koncerteztek, hogy a megmérettetésen már felkészülten, lámpaláz nélkül vehessenek részt.

A diákok több helyszínen is fellépnek, mielőtt sor kerülne a versenyre. Tóth Vilmos 6 éve hegedül. A komolyzene és a népzene egyaránt különleges helyet foglal el a szívében.

„Én ma egy orosz fantáziát játszottam, ötödikes vagyok és szeretem a hegedűt. Szerintem a legszebb hangszer a világon és egyben a legnehezebb is.”

A fiatalok nagy izgalommal várják a jövő heti óbecsei versenyt. A díjak persze komoly motivációt jelentenek, a gyermekek esetében, mégis inkább a tapasztalat és a részvétel a fontos - mondta Székely Csilla zongoratanár.

„Valószínű, hogy a zenészek körében, a művészek körében nagyobb a versengés, de én azt mondom, hogy ez nem kell, hogy elkeserítsen bennünket, hogy lehet, nem is vagyok olyan jó, mert elsősorban az a jó, hogy van egy kincs, van egy hangszer, amin tudok játszani, és amit mindig elővehetek. Szeretet kell, hogy legyen a zene iránt. Ezt azért mondom ilyen szerényen, mert tudom, hogy mennyi sok mindenen megyünk keresztül a zenei pályákon. Rengeteg kritika, rengeteg óránk, és akkor szerényen lehajtjuk a fejünket, hogy hát igen zongorázom, de hát nem is vagyok olyan jó… Dehogynem. Mindenkinek a saját képességét kell figyelembe vennie, és minél többet játsszon.”

A nemzetközi versenyt a jövő hét folyamán tartják a Tisza mellett található Zlatna obala szállodában, Óbecsén. A megmérettetésen a környező országok növendékei is részt vesznek.

koncert
Temerin
Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola
Óbecse

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.