Ugrás a tartalomra

Egyre több ember megy el betegszabadságra Szerbiában

2022.05.17
10:25
2022.05.17
10:30
Forrás
Szerbiai RTV
A statisztikai adatok szerint az év első három hónapjában 80 ezren voltak táppénzen, ami az előző év ugyanezen időszakához képest 5,9 százalékkal több.

A Köztársasági Egészségbiztosítási Pénztár közlése szerint legtöbben várandósság miatt mennek betegszabadságra, és egyre többen vannak olyanok, akik a koronavírus-járvány miatt elhalasztott műtétre várnak.

Szerbiában a leghosszabb betegszabadság 113 hónapig tartott. A 30 napnál hosszabb betegszabadságra főként sérülések, mozgásszervi betegségek, daganatok, a keringési rendszer betegségei és mentális zavarok miatt mennek az emberek. A covid szövődményei miatt általában tíz napot hiányoznak munkahelyükről.

A Köztársasági Egészségbiztosítási Pénztárnál mintegy 2 millió 400 ezer szerbiai lakos biztosított és jogosult betegszabadságra.

betegszabadság

Most

09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.