Ugrás a tartalomra

Gyilkos hőség Indiában és Pakisztánban

2022.05.17
14:24
2022.05.17
14:31
Forrás
elobolygonk.hu
Egyre több halálos áldozattal jár az Indiában és Pakisztánban tomboló hőhullám.

Már március közepén beköszöntött az a forróság Indiában és Pakisztánban, ami átlagosan június közepén szokott, így felkészületlenül érték az extrém időjárási körülmények mind az országok vezetését, mind pedig a lakosságot. Indiában 25, Pakisztánban 65 ember halálát jelentették hivatalosan, de a valós számok ennél jóval magasabbak lehetnek. Északnyugat- és Közép-Indiában 122 éves melegrekord dőlt meg 38 fok fölötti átlaghőmérséklettel, Új-Delhiben pedig a 43 fokot is meghaladta a hőmérséklet több napon is. A pakisztáni Jacobabadban és Nawabshahban még ennél is melegebb volt, már április végén 49 fokot mértek. Az érintett országok kormányait arra kényszerítette a meleg, hogy bezárják az iskolákat, és azt javasolják az embereknek, hogy maradjanak inkább zárt terekben. A körülmények miatt óriásivá vált az érintett területek energiaigénye, ami áramkimaradásokhoz vezetett, a szénerőművek nem tudják tartani a tempót az igényekkel. Szakértők szerint Indiában és Pakisztánban a következő évtizedekben még súlyosabb hőhullámok lesznek.

hőség
India
Pakisztán

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.