Ugrás a tartalomra

Szeged napját köszöntik a hétvégén

2022.05.18
12:36
Forrás
MTI
Az eseményre koncertekkel, zenés, táncos produkciókkal, kézműves kirakodóvásárral, nemzetiségi gálával és mazsorettversennyel is készülnek a szervezők.

Szeged napját hagyományosan május 21-én ünneplik, mert a település ekkor kapta vissza a szabad királyi város rangot. Pénteken kezdődik a Dóm téri kavalkád, ahol három napon át nyolc ingyenes koncert várja a látogatókat. A zenerajongók mások mellett a Vad Fruttik és az Ocho Macho koncertjét élvezhetik.

Szombat este pedig a Zenevonat szuperkoncerten az LGT sztárjaival és ünnepi tűzijátékkal emlékeznek arra, hogy Szeged 303 éve nyerte vissza szabad királyi városi rangját. A Szeged napját köszöntő programsorozat részeként vasárnapig tart a Szegedi Borfesztivál is.

Szeged
Szeged napja
borfesztivál

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.