Ugrás a tartalomra

Kiállítások, programok, kreatív kikapcsolódás Topolyán

2022.05.18
22:16
Forrás
Pannon RTV
Ma van a múzeumok nemzetközi napja, és a Múzeumok Hete is még javában zajlik több vajdasági településen.

Ma van a múzeumok nemzetközi napja, és a Múzeumok Hete is még javában zajlik több vajdasági településen. A Topolyai Múzeumban idén is színvonalas programokkal készültek a hét minden napjára. A legkisebbektől kezdve a felnőttekig mindenki számára biztosítottak valamilyen kreatív kikapcsolódást.

Móricz Ildikó már évek óta Magyarországon tanul, de amikor teheti, hazalátogat Topolyára. Mint mondja, nagyon örül, hogy idén őt kérték fel a múzeum plakátjának és egyéb grafikai anyagának elkészítésére. Így nem kizárólag látogatóként volt jelen a Múzeumok Éjszakáján.

Az idei Múzeumok Éjszakájára a Topolyai Múzeum egy különleges kiállítással készült, amelyre három környékbeli alkotót hívtak meg. A szervezők elmondása szerint a kiállításra sokan voltak kíváncsiak.

A topolyai Múzeumban egy néprajzi gyermekfoglalkozással kezdődött hétfőn a Múzeumok Hete. Kedden a legkisebbeknek tartottak Ringatót, amely ezúttal tematikailag kapcsolódott a most megnyílt kiállításhoz. Olyan dalokat, verseket választottak, amelyekben tücskök, bogarak, madarak szerepelnek.

A múzeumi hét utolsó napján, pénteken, egy szerb nyelvű költészeti, beszélgetős estet tartanak a Topolyai Múzeumban.

Múzeumok hete
Topolya

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.