Ugrás a tartalomra

Kanadában is regisztráltak majomhimlős megbetegedést

2022.05.20
07:59
2022.05.20
08:05
Forrás
Tanjug
Az Országos Mikrobiológiai Laboratóriumban két minta bizonyult pozitívnak majomhimlőre.

Ez az első két megerősített eset Kanadában. A kanadai állami egészségügyi hivatal csütörtökön megerősítette a két majomhimlős fertőzést, miután Quebec tartomány bejelentette, hogy 17 gyanús esetet vizsgálnak. Több országban, Portugáliában, Nagy-Britanniában és Spanyolországban számoltak be a közelmúltban majomhimlős megbetegedésekről, Franciaországból is jelentettek gyanús esetet, az Egyesült Államokban pedig szerdán erősítették meg, hogy egy férfi, aki nemrégiben a kanadai Quebecben járt, elkapta a vírust – írja a Reuters.

himlő
Kanada

Most

15:50, Frissítve: 15:59

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.