Ugrás a tartalomra

„Szabad-e Dévénynél betörnöm új időknek új dalaival?”

2022.05.20
18:35
Forrás
Pannon RTV
Nem mindennapi expedícióra vállalkozott egy magyarországi fiatal, akinek célkeresztjében a történelmi Nagy-Magyarország határvonalának bejárása áll.

Pongrácz Leventét már fiatalkorában ámulatba ejtették az egykori Nagy-Magyarország területén található tájak, természeti kincsek és azok változatossága. Egyszerre sétálná körbe a határvonalat gyalog, vízen és kajakkal. A magányos határ névre keresztelt expedíció összesen 4200 km-t foglal magába. Levente születésnapján, május 14-én indult és előreláthatólag 6 hónapot vesz igénybe. Kalandjait és élményeit személyes Instagram-oldalán követhetik, amit @levente_pongracz címen találhatnak meg az érdeklődők. Ami különösen érdekessé teszi ezt az expedíciót, hogy a dokumentált történelem során ebben a formában elsőként teljesítheti. Az útvonal tervezésénél, elmondása szerint, Ady Endre is segédkezett.

Pongrácz Levente, Magyarország: „Mint ahogy kedvenc költőm, Ady Endre mondta „Szabad-e Dévénynél betörnöm új időknek új dalaival?”, úgy gondoltam, hogy mi lenne, ha én is Dévénynél  indulnék utamra.  Megkezdve a Kárpát-koszorúval kb. 2600 km végig, hegyvidéken, majd utána Erdélyből visszakanyarodva nyugatnak. Aztán egy laza hónapos evezés, eleinte a Dunán, aztán becsatlakozva a Szávára, a Száván egészen Horvátországig, ami egy jó hónapos evezős túra. Persze mindezt egyben. Majd onnan megint gyalogszerrel le a tengerpartra, Paklenicán, Paklenica felől”.

expedíció
Pongrácz Levente

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.