Ugrás a tartalomra

Bemutatták a Szakkörön készült darabokat

2022.05.21
07:56
2022.05.21
16:36
Forrás
Pannon RTV
Csipkeverés, hímzés, mézeskalács-készítés és vesszőfonás. Ezeket tanulhatták az elmúlt hónapokban a horgosiak a Szakkör elnevezésű programsorozat foglalkozásainak köszönhetően, amit Vajdaság számos településén megszerveztek.

November óta heti rendszerességgel szervezték meg a Szakkör elnevezésű foglalkozássorozatot. Az érdeklődők 4-5 fős csoportokban dolgoztak közösen. Bende Ilona a hímző és a csipkeverő szakkörben is tevékenykedett.

„Tulajdonképpen megvolt a program, amit megkaptunk. Az első feladattal indultunk, bemutatkoztak az előadóink, mind a kettő, tehát a csipke és a hímzés is és szépen, folytatólagosan, ahogy jött az első, második, harmadik, csináltuk a dolgainkat.”

A program támogatója a Nemzeti Művelődési Intézet és a Felnőttképzők Regionális Hálózata volt. A szükséges alapanyagokat, illetve a tanagyagot is ők biztosították.

Sós Nóra, szakkörszervező, Horgos: „Azt hiszem, hogy ma mindenki nagyon boldogan és önfeledten jöhetett el a megnyitóra, hiszen ma már nem egy szakköri foglalkozás köré gyűltünk össze, hanem ünnepelni és megmutatni a közösségnek azt, hogy a Művelődési Házban milyen szakkörök is valósultak meg ezekben a hónapokban. Valóban volt rá igény és a következőkben is szeretném, ha ősszel minél inkább jelentkeznének ezekre az emberek.”

A kiállításmegnyitó alkalmával kiosztották az elismerő okleveleket, valamint felléptek a helyi Fülemüle leánykórus tagjai.

szakkör
Horgos
kiállítás
Nemzeti Művelődési Intézet
Felnőttképzők Regionális Hálózata
Sós Nóra

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.