Ugrás a tartalomra

Juhász Attila: Az egész régióban az egyik legjelentősebb mezőgazdasági vásár az újvidéki

2022.05.21
13:53
2022.05.21
16:47
Forrás
Pannon RTV
Fontos, hogy az elkövetkező időszakban megteremtődjenek a feltételek, hogy a gazdák, a földművesek meg tudják vásárolni az üzemanyagot - mondta a mezőgazdasági államtitkár.

Nemcsak Szerbia és Magyarország, hanem az egész régió számára az újvidéki mezőgazdasági vásár az egyik legjelentősebb – nyilatkozta a Pannon RTV-nek Juhász Attila. A szerb mezőgazdasági államtitkár hozzátette, ezen a szemlén lehetőség van arra, hogy közvetlenül találkozzanak a g azdákkal. Juhász Attila kiemelte, a két ország a mostani, válságosnak mondható időszakban az eddigieknél is jobban egymásra van utalva, főként a mezőgazdaság területén.

Juhász Attila, mezőgazdasági államtitkár, Szerbia: „Nagyon szoros az együttműködés a két minisztérium és a két kormány között. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez az együttműködés itt gyümölcsözzön Szerbiában és a határon túl is, Magyarországon. Ez nagyon fontos egyrészt az itteni beruházások szempontjából, másrészt pedig az itteni gazdáknak mi tudjuk továbbítani Magyarországnak, mint EU-s tagországnak a tapasztalatait. Az előcsatlakozási időszakban ezt át tudjuk venni, tudjuk továbbítani a minisztériumban tárgyaló kollégáknak Brüsszelben. Mindent összevetve nagyon fontos az, hogy az elkövetkező időszakban megteremtődjenek azok a feltételek az energiabiztonság, az energiahordozóknak a területén, hogy a gazdák, a földművesek meg tudják vásárolni az üzemanyagot.”

Juhász Attila
mezőgazdasági vásár

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.