Ugrás a tartalomra

Jelentősen drágul az élelmiszer Európában, így Szerbiában is

2022.05.21
18:03
2022.05.21
19:40
Forrás
021.rs
Az áremelkedés nem csak az ételt érinti.

Jelentősen drágul az élelmiszer Európában, így Szerbiában is. Az idei áprilist és a tavalyit összehasonlítva átlagosan 9,6 százalékos áremelkedés tapasztalható. A szerbiai termékek esetében drágulás szempontjából eddig a kávé és a teafélék vezetnek, 24,5 százalékkal kerülnek többe. Rögtön utánuk a zöldségek érkeznek, 23,7 százalékkal. A hús ára is jelentősen emelkedett, itt valamivel több mint 19 százalékos emelkedést lehet tapasztalni tavalyhoz képest. De drágább az olaj, a zsír, az üdítők, a tej, a tojás és a kenyér is.

A drágulási hullám nem csak az élelmiszereket érinti, de az építő anyagokat, a fogászati rendelést, a vendéglást és a tüzelőanyagokat is.

drágulás
élelmiszer

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.