Ugrás a tartalomra

Kislánya halála miatt beperelte a TikTokot az összetört anya

2022.05.23
22:33
2022.05.23
22:41
Forrás
hirado.hu
A perben vizsgálják, az oldal algoritmusa mi alapján ajánlotta a kislánynak a kihívásos videót.

A videómegosztó alkalmazáson terjedő veszélyes kihívás miatt halhatott meg a tízéves pennsylvaniai kislány az Egyesült Államokban. A kihívás lényege, hogy a teljesítője addig fojtogatja magát, amíg el nem veszíti eszméletét, ezt pedig közben végig videóra veszi. A szakértők figyelmeztették a felhasználókat, hogy ne próbálják ki, mert maradandó sérülést és halált is okozhat. A családja szerint a mindig vidám és boldog Nylah Anderson otthon tartózkodott, amikor kipróbálta a blackoutot, és meghalt 2021 decemberében.

A Washington Post azt írta, hogy a perben vizsgálják, az oldal algoritmusa mi alapján ajánlotta a kislánynak a kihívásos videót, aminek a következtében életét vesztette. A tízéves kislány nem az első halálos áldozata a „black out” kihívásnak, egy évvel ezelőtt egy 12 éves kisfiú halt meg ugyanennek a kihívásnak a kipróbálása közben.

TikTok
áldozat

Most

07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.