Ugrás a tartalomra

Covid-esetkocsit kapott a zentai Egészségház

2022.05.24
13:39
2022.05.24
16:46
Forrás
Pannon RTV
Új mentőautó segíti a zentai Egészségház mindennapos, megfeszített munkáját. A beruházás állami támogatással valósult meg és elengedhetetlen részét képezi majd a helyi betegellátásnak.

Folyamatosan szükség van a mentőautók korszerűsítésére, ugyanis a zentai Egészségházban évente mintegy 5000-en kérnek segítséget, ami naponta 15 beteget jelent.

Jelenleg öt üzemben lévő esetkocsi van a zentai Egészségházban, amelyek mindennapos szolgálatban vannak.

Lőrinc Csongor, főtechnikus, Egészségház, Zenta: „Az új mentőautó a „Gyors válasz a Covidra” program keretén belül valósult meg. Egy mentőautót kaptunk, amire valóban szükség volt, ugyanis a régi mentőautóval, amivel több mint 500 beteget szállítottunk, annyi fertőtlenítésre szorult, hogy bizony a klór tönkretette a mentőautót.”

A közel 7 millió dinár értékű jármű specifikussága a gyárilag beépített ózongenerátor, amely a belső tér fertőtlenítését szavatolja.

Surján Gusztáv, igazgató, Egészségház, Zenta: „A mentőautó egy alapfelszereltséggel ellátott mentőautó, ami azt jelenti, hogy az oxigénellátáshoz, a lélegeztetéshez megfelelő felszereltséggel rendelkezik. Amennyiben szükséges különböző más diagnosztika, akkor kiegészítjük a másik mentőautóból, vagyis a mi tartalékainkból.”

Mindamellett, hogy egy teljes szolgáltban lévő csapat biztosítja a zavartalan betegellátást, egy otthon ügyelő covidos egység is bármikor készenlétben áll a zentai Egészségházban.

Egészségház
Zenta
mentőautó
Covid
Lőrinc Csongor
Surján Gusztáv

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.