Ugrás a tartalomra

Elvitte a pók?

2022.05.26
07:36
2022.05.26
17:29
Forrás
Pannon RTV
Zöldterületen, gyalogjárdán, útszélen szabálytalanul parkoló, a forgalmat akadályozó járművek. Ez a probléma jellemzi a nagyvárosokat. Május 27-től 3000 dináros büntetést kell fizetni Újvidéken, ha odaérünk mielőtt a pók elszállítaná az autónkat.

Parkolás szempontjából a legkritikusabb rész Újvidék központja. Nagyon nehéz parkolóhelyet találni, és a szabálytalanul parkoló autók száma is nagy.

Újvidéken háromféle parkolózóna van. A fehérben egész napos parkolójegyet válthatunk, a kékben óránként kell fizetni a parkolást, a pirosban pedig maximálisan két órát tartózkodhatunk. Ha nem fizetjük ki a parkolást, a büntetés kilencszáz dinár. Az újvidéki Žarko Medićet már többször megbüntették.

 „Én rendszeresen gyűjtök be büntetéseket, és rendszeresen ki is fizetem őket. Elfelejtem kifizetni a parkolást, leülök kávézni, nem hallom az üzenetet, ki szeretném fizetni, de mindig történik valami, és megbüntetnek.”

A szabálytalanul parkoló autókat elvontatják. Ilyenkor az autó súlyától függően 5-től 35 ezer dinárt kell fizetni az elszállításért, plusz a büntetést a szabálysértésért, ami ötezer dinár körül van. A folyamat nem tart tovább pár percnél, de ha az intézkedés alatt a sofőr megérkezett a helyszínre, megúszhatta a büntetést. 2021-ben mintegy 1700 ilyen eset történt.

Radovan Jeknić, a Parking Servis Közvállalat sajtófelelőse: „Ez azt jelenti, hogy leparkolok, ahová csak akarok, valahol egy teraszon kávézgatok ahonnan látom ha jön a pók, ekkor megjelenek, és senkinek semmi. Most egy szankciót vezettünk be, amit elszállítási próbálkozásnak nevezünk. Ha a sofőr megjelenik, mielőtt a pók elviszi a járművet, akkor bírságot, azaz 3000 dinárt kell fizetnie.”

Az autókat lakossági bejelentésre, illetve a kommunális rendőrség bejelentésére szállítják el. Minden olyan jármű eltávolítható, amely akadályozza a forgalmat, jogtalanul parkol mozgássérült helyen, vagy nem kijelölt parkolóhelyen. Az újvidéki Parking Servis Közvállalat átlagosan 40 szabálytalanul parkoló autót szállít el naponta.

Újvidék
parkolás
Radovan Jeknić
Parking Servis Közvállat

Most

12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.
12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.