Ugrás a tartalomra

Valamennyire normalizálódott a helyzet a határátkelőkön

2022.05.26
13:56
2022.05.26
19:40
Forrás
Pannon RTV
A reggeli torlódás és több órás várakozás után csökkent a nyomás a magyar-szerb határszakaszon.

Május 26-a munkaszüneti nap több európai országban és ezt kihasználva sok vendégmunkás indult haza a hosszú hétvégére. Stábunk a Horgos-Röszke autópálya határátkelőhelyen forgatott a délutáni órákban.

A délelőtti torlódáshoz képest javult a helyzet a Horgos-Röszke autópálya határátkelőhelyen. Délelőtt 2-3 óra hosszás várakozási idővel kellett számolniuk mindazoknak, akik Szerbiába szerettek volna bejutni. Ez a kora délutáni órákban 1 órára csökkent. A szerb oldalon több sorban dolgoznak a határőrök.

A szerb oldalon nemcsak több sorban dolgoztak a határőrök, hanem gyorsan is, így nem kellett sokat várakozniuk mindazoknak, akik Szerbiába szerettek volna bejutni. Sándor Dávid látogatóban volt Magyarországon. Ő folyamatosan figyelte a határhelyzetet, ezért választotta a nagy határt. „A magyar oldalon körülbelül olyan óra a várakozás, itt meg nem tudom. Szerintem egy 10-15 perc lesz, maximum húsz.”

A Szerbiába tartó utasoknak a Röszke-Horgos közúti, a Tiszasziget-Gyála és az Ásotthalom-Királyhalom határátkelőkön kellett hosszabb ideig várakozniuk, akár 2 órát is. A többi határátkelőn a kora délutáni órákra normalizálódott a helyzet, így ezeken egy óránál rövidebb ideig tart a határátlépés. De volt, akiknek még ez is sok volt. „Mondhatom, meglepett minket a tömeg. Nem számítottunk ekkora torlódásra.”

A Szerbiából kilépő oldalon sem volt nagy várakozás. Az autósok mindössze 15 percet vesztegeltek a szerb-magyar határszakaszon. Bármerre is terveznek utazni, indulás előtt mindenképpen érdemes tájékozódni a közösségi oldalak határfigyelő csoportjaiban, a police.hu oldalon, a Szerbiai Automotoros Szövetség oldalán, valamint a BorderWatcher alkalmazáson.

határ
torlódás a határátkelőkön

Most

17:17, Frissítve: 18:26

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.
13:46, Frissítve: 16:59

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.