Ugrás a tartalomra

Nem várható drámai tandíjemelés

2022.05.26
15:32
2022.05.26
16:49
Forrás
Pannon RTV
Nem számít jelentősebb tandíjemelésre a felsőoktatásban Branko Ružić. Az oktatási miniszter az RTS-en arról beszélt, hogy évente 65-66 ezer diák fejezi be a középiskolát, egy részük pedig a felsőoktatásban tanul tovább.

A tárcavezető szerint a fiatalokat ilyenkor két dolog tartja izgalomban, mit viseljenek az év végi banketten, valamint hogyan szerepelnek a felvételin.

Branko Ružić rámutatott, államilag finanszírozott alapképzésen az idei tanévet kicsit több mint 18 ezren, mesterképzésen pedig valamivel több mint hatezren kezdhetik meg, míg a doktori tanulmányokat 785 esetben finanszírozza az állam. Viszont azoknak sem kell aggódniuk, akik csak költségtérítéses helyet szereznek. Az oktatási intézményeknek ugyan joguk van növelni a tandíjakat, de senki nem akarja elriasztani a diákokat.

Branko Ružić oktatásügyi miniszter elmondta: „Úgy gondolom, hogy drámai árnövekedésre nem kell számítani, mert a felsőoktatási intézményeknek is az az érdeke, hogy amellett, hogy vonzóak, elérhetőek is legyenek, és minél több hallgatójuk legyen.”

tandíj
Branko Ružić
felsőoktatás

Kapcsolódó tartalmak

Most

15:24

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.
11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.