Ugrás a tartalomra

A globális felmelegedés okozhatta a jelenlegi indiai és bangladesi időjárást

2022.05.28
12:58
2022.05.28
13:08
Hárommillió indiait és bangladesit vágott el a külvilágtól az árvíz, amelyet a példátlan mértékű heves esőzések okoztak Banglades és India északi részein a múlt héten.

Legkevesebb 57-en meghaltak az áradásokban és földcsuszamlásokban az érintett területeken.

Az időjárást a klímaváltozás számlájára írják. Ázsiának ezen a részén nem új dolog a monszun, de ekkora esőre már rég nem volt példa, és két évtizede nem volt ekkora özönvíz, mint az elmúlt héten.

Bangladesben mintegy 2 millió embert zárt el a víz a külvilágtól, többségük csak a tetőkön talált menedéket. Szilhet régióban legalább 100 falut mosott el az ár, miután a megnövekedett sodrás átszakította a Barak folyó fő gátját. A határ indiai oldalán a földcsuszamlások okoztak gondot. Asszám államban sárlavina temetett maga alá embereket, és 3200 faluban több mint 850 ezer embert veszélyeztetett az ítéletidő.

A rekordcsapadék nemcsak a közutakat és lakóépületeket rongálta meg, hanem a termőföldeket is, pedig az indiai kormány már eleve is hatalmas élelmiszerhiánnyal számolt az idén.

globális felmelegedés
klímaváltozás
India
Banglades

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.