Ugrás a tartalomra

Vajdasági Piknik Magyarországon

2022.05.28
19:19
2022.05.28
20:27
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Baráti Egyesület gyermekprogramokkal és finom falatokkal várta az érdeklődőket Etyek mellett.

Hetedik alkalommal rendezték meg a Vajdasági Pikniket. Az idei eseményre 277-en regisztráltak és 13 csapat indult a főzőversenyen.

A Vajdasági Baráti Egyesület által hetedik alkalommal megrendezett Vajdasági Piknik idén egy Etyek melletti horgásztónál kapott helyet. Az eseményen volt horgász- és főzőverseny, de elsősorban a közösségépítés volt a cél. Simon Vilmos, az esemény főszervezője elmondta, egy baráti összefogásból alakult meg az egyesület. „Így született ez a hetedik piknik, vajdasági piknik, de ez mellett született egy jótékonysági Mikulás estünk is. A Mikulás est az az, amikor jótékonykodunk, itt meg amikor kicsit lazítunk, főzünk együtt, megkóstoljuk egymás ételét, italát.”

A közel 300 résztvevő közül többen is kipróbálták magukat a főzőversenyen. „Háromtagú zsűrink van, mindhárman vajdasági származásúak. Kurunczi József, aki újvidéki származású, aki több magyarországi éttermet is vezetett séfként. Hernyák László, aki csantavéri és a Hernyák birtoknak a tulajdonosa, alapítója, ő a borok, párlatok világában van nagyon otthon és Árpás László alias Sonkamester aki szabadkai. Ő a sonkáiról ismert Magyarországon. Ők hárman fognak hozni egy szubjektív, nem igazságos, ám őszinte döntést” - mondta Simon Vilmos.

Czvitkó Zoltán 36 éve Magyarországon él és 10 éve tagja a Vajdasági Baráti Egyesületnek. Nagyon fontosnak tartja a közösség összetartását, egymás segítését, mint mondja, ezzel is megteremtve az otthon érzését. „Nagyon fontos, hogy ez az energia, ami összeköti az embereket, a származás és a gyökérzet okán, ez továbbra is fennmaradjon és egyfajta spirituszt, egyfajta éltető fluidumot jelentsen az emberek mindennapjaiban. Látható, itt mindenki jól érzi magát, jó a kedv és ez nem feltétlenül a pálinka és a sör hozománya, hanem úgymond az itteni hangulat és az hogy meglapogathatjuk egymás vállát, kezet fogunk, néhány történetet újra elmesélünk egymásnak, ez hosszú hetekre, hónapokra vagy akár évekre adhat újból egyfajta élményt, ami tovább lendít minket azokon az időkön amelyek, valljuk be őszintén mostanában nem rózsásak.”

Az egyesület soron következő nagyobb rendezvénye decemberben lesz, amely a jótékonysági Mikulás est. A rendezvényekről az egyesület Facebook-oldalán lehet bővebben tájékozódni.

Vajdasági piknik

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:17, Frissítve: 17:31

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.
13:46, Frissítve: 16:59

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 16:25

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral nevű programban általános iskolás gyerekek vehettek részt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.