Ugrás a tartalomra

Háromszor nagyobb támogatás egyházaknak és vallási közösségeknek

2022.05.31
15:11
2022.05.31
16:18
Forrás
Pannon RTV
30 millió dinárral támogatja az egyházakat és vallási közösségeket a tartományi illetékes titkárság. Ez háromszor nagyobb összeg, mint az előző években.

A Szabadkai Egyházmegye öt plébániája részesült összesen 4 millió 350 ezer dináros tartományi támogatásban. Kivétel nélkül építkezésre, templom- és plébánia felújításra fogják fordítani az összeget.

Horváth Endre, plébános, Hajdújárás, Ludas: „Az ilyen épületeknél, mint a templomok, plébániák, újra és újra be kell fektetni. Ezek régi, egyrészt kulturális értékek is, de van a gyakorlati funkciójuk, és újra meg újra kell építeni, javítani. Ezt tesszük is, és sokkal könnyebben tudjuk megtenni, ha legalább egy részét támogatásként kapjuk.”

A pályázatra 88 projekt érkezett, 54 részesült pozitív elbírálásban.

Dragana Milošević, tartományi vallási közösségi titkár: „A pályázatainkkal a nemzeti, vallási, kulturális, de minden más identitást is őrzünk. Vajdaság sajátossága az évszázados vallási kultúra, valójában ez a legerősebb kapocs a különböző nemzetek között, egyúttal a kötelességük a kultúra, a tolerancia, a kölcsönös tisztelet ápolása, és a harmonikus, közös élet kialakítása Vajdaságban.”

Az egyházak és vallási közösségek támogatására idén háromszor nagyobb összeget különítettek el, mint az előző években.

egyház
egyházak
Hajdújárás
Horváth Endre
támogatás

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.